12 Eylül 2015 Cumartesi

BREZİLYA: FCT(Komünist İşçi Cephesi) KONGRESİ TOPLANDI!



Brezilya'da örgütlü bulunan Komünist İşçi Cephesi (FCT) kuruluş kongresini geçtiğimiz günlerde yaptı. Liga Comunista, Coletivo Lenin, Espaço Marxista, Coletivo Socialistas Livres, Tendência Revolucionária örgütlerinin amaç ve ilkelerde ortaklaşması ve bu doğrultuda partileşme stratejisine bağlı olarak eylemli bir yürüyüşün somut karşılığı FCT kongresindeki birleşmeye dönük eğilim oldu. Bizler de Dünyanın diğer ucunda sınıf mücadelesini sürdüren yoldaşlarımızın Kongresine selamlarımızı yolladık...



Enternasyonal Devrimci bir Önderliğin eksikliğini hissettiğimiz olağanüstü dönemlerde FCT kongresi biz Türkiyeli Komünist devrimcileri de umutlandırmakta, görevlerimize daha sıkı sarılmamızı hatırlatmaktadır.

Devrimci bir partileşme stratejisi olarak FCT deneyimi biz Türkiyeli Komünist Devrimcilere de Işık tutmakta. Farklı geleneklerden ve ayrı örgütlerden gelen çeşitli troçkist grupların amaç ve ilkelerde ortaklaşıp eylemli bir pratikle böyle bir adımı atmaları, aslında partileşme sürecine ilişkin de bizlerin elinde capcanlı bir deneyim olarak durmaktadır.

Buradan bir kez daha FCT bileşeni bütün örgütlerdeki yoldaşları kutluyor, devrimci partiyi inşaya dönük birlik iradelerini ve statükolara savrulmayan devrimci niyetlerini selamlıyoruz.


Dördüncü Enternasyonal'in Yeniden İnşası İçin İleri!
Bolşevizm Kazanacak,Komünist Bir Dünya Kuracağız!

Kongrede Okunan Mesajımız:

"
Merhaba Yoldaşlar,
Proleter devrim ve komünist bir dünya kurma mücadelesinde , sizler küçük bir ayrıntı gibi görünen oysa önemli bir  adım attınız.

Bu mütevazi ama önemli adım dördüncü enternasyonali yeniden kurma mücadelemizde devrimci yürüyüşünüzün önemli bir adımıdır

Dördüncü enternasyonali İnşa edelim!

Buradan Kongre mesajımızın linkine ulaşabilirsiniz :


http://lcligacomunista.blogspot.com.br/2015/09/saudacao-do-dorduncu-blok-ao-congresso.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Manşet